Skip to navigation Skip to main content

Nassfeld-Pressegger See, een bergwereld voor het hele gezin

8402 - Nassfeld-Pressegger See, een bergwereld voor het hele gezin
© Ernst-Peter Prokop

Het district Hermagor ligt in het zuiden van de Oostenrijkse provincie Karinthië , op de grens met Italië. Kenmerkend aan deze regio is dat je hier middenin de Oostenrijkse cultuur zit, maar de Italiaanse invloeden zijn duidelijk aanwezig. Hermagor bestaat uit een aantal gemeenten, waaronder Hermagor-Pressegger See . De gelijknamige stad is de hoofdstad van het district en telt iets meer dan 7000 inwoners. De stad en de omgeving bieden veel leuke mogelijkheden voor een vakantie in de bergen.

Bergwereld Nassfeld-Pressegger See

Rondom Hermagor vind je verschillende mogelijkheden voor een zomervakantie. Iets ten zuidwesten van de stad vind je de bergwereld Nassfeld – Pressegger See. Je komt hier via de Nassfeldpass, welke je ook kunt nemen als je vanuit Hermagor naar Italië rijdt. Nassfeld-Pressegger See biedt in de winter een skigebied en in de zomer een wandel- en fietsparadijs. Vanuit Tröpolach kun je in de zomer de gondel (de Millenium Express) pakken naar de top van de Kofelplatz-Madritsche op 1919 meter. Ook zijn er andere liften open, zoals de Gartnerkofel en Madritschen stoeltjesliften.

Met de Millennium-Express of Madtrischen lift de bergen in

Deze lift is elke dag van 09.00 uur tot 16.30 uur geopend. Voor gasten met een +Card PREMIUM is toegang tot de berglift gratis. Ook kinderwagens en mountainbikes mogen gratis mee. Eenmaal aangekomen op de berg vind je een ruime keus aan leuke activiteiten. Natuurlijk kun je beginnen met één van de wandel- of fietstochten. Verder zijn er ook een aantal leuke activiteiten voor het hele gezin: het Rotsenlabyrint, Flying Fox parcous, de Kaasmakerij en een zomerrodelbaan.

8402 - nassfeld pressegger see (1)
Uitzicht over Nassfeld Pressegger See (Foto: © Daniel Zupanc)
Uitzicht over Nassfeld Pressegger See (Foto: © Daniel Zupanc)

Met de Gartnerkofel stoeltjeslift naar de Garnitzenberg

Ten oosten van de Koffelplatz-Madritsche vind je de Gartnerkofel, welke je met de Gartnerkofel stoeltjeslift kunt bereiken. Deze lift is dagelijks geopend. Geniet vanaf de top van een panoramisch uitzicht over de Julische Alpen, de Dolomieten en de Hohe Tauern. Rondom de top kun je wandelen en fietsen, geo-trailen, spelen in de speeltuin en klettersteigen. Leuke berghutten zijn de Watschiger Alm, Garnitzenalm en Berghex.

Waterpret aan de Pressegger See

Aan de andere kant van Hermagor – Pressegger See vind je het meer de Pressegger See. Dit knusse, kleine meer ligt te midden van bergen, bossen en weiden. Hier vind je rust, vrijheid en leuke activiteiten. In de zomer wordt het water tot wel 28° C, wat het een van de warmste meren van Oostenrijk maakt. Dankzij de vele zonuren kun je je hier hele dagen aan, in en op het meer vermaken. Aan het meer vind je meerdere fijne stranden. Je kunt een waterfiets huren of gaan suppen.

8402 -  (1)
Pressegger See (Foto: © Kärnten Werbung, Uwe Geissler)
Pressegger See (Foto: © Kärnten Werbung, Uwe Geissler)

Mini pretpark 1e Kärntner Belevenispark

Direct aan de kust van de Pressegger See vind je het 1e Kärtner Erlebnispark. Dit pretpark is klein, maar wel erg gezellig! Geniet hier met de kinderen van meerdere leuke en uitdagende attracties als de Komeet, de Vlinder en de Luna Loop. Natuurlijk kunnen papa en mama ook gewoon heerlijk ontspannen op het terras van de Seetaverne.

Weetjes en tips:

  • Rondweg om de Pressegger See. Een vrij makkelijke wandeltocht van ongeveer 5,8 kilometer lang.
  • Een leuk wandelavontuur voor met de kinderen is de Aqua Trail, een bijzonder avonturenpad van 1,5 km lang, met leuke obstakels en activiteiten.
  • Informeer bij het toerisme bureau naar het activiteitenprogramma.
  • Breng een bezoekje aan het NTC Outdoor park, met bijzondere klimroutes van boom naar boom.
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.