Skip to navigation Skip to main content

Skywalk: Willingen krijgt langste hangbrug ter wereld

54212 - Skywalk: Willingen krijgt langste hangbrug ter wereld
© Tourist-Information Willingen

De Skywalk Willingen, de langste hangbrug ter wereld, gaat er daadwerkelijk komen! De bouw van de brug staat al enkele jaren op de planning, maar pas onlangs is er definitief groen licht gegeven. Drie jaar heeft het geduurd voor de benodigde vergunningen uitgegeven werden. De opening van de Skywalk Willingen staat gepland voor de herfst van 2022. Hiermee komt er een nieuwe bezienswaardigheid in het Sauerland die vele toeristen zal trekken.

Wereldrecordbrug Skywalk Willingen

De Skywalk Willingen zal 665 meter lang worden en via de Mühlenkopfschans over het dorpsgedeelte Stryck naar de Musenberg leiden. Aan de langste hangbrug ter wereld hangt een kostenplaatje van vier miljoen euro. Het gewicht van de constructie is maar liefst 125 ton, maar hierdoor kunnen er wel 700 mensen tegelijk de 1,30 meter brede voetgangersbrug op. Veiligheid en op het gemak van het geweldige uitzicht kunnen genieten waren de belangrijkste aspecten bij de ontwikkeling van de brug. De Willingen Tourist Express kan je afzetten bij de brug of je kunt de auto parkeren op de 800 beschikbare parkeerplaatsen bij het treinstation van Stryck of in het dal. De exacte openingsdatum is nog niet bekend, maar dit zal in de herfst van 2022 zijn.

54212 - impressie hangbrug skywalk willingen
© Tourist-Information Willingen


Hangbrug in Tibetaanse stijl

De eerste meters op de Skywalk Willingen voelen aan alsof je op een boomkroonpad wandelt. Je wordt omringd door bomen en hoe dichter je bij het midden komt, hoe indrukwekkender de diepte is. Het vrije uitzicht op de omringende bossen en bergen is adembenemend. Je zicht wordt niet belemmerd door palen of steunpilaren. Geen last van hoogtevrees hebben is een vereiste, de brug zal wel een beetje deinen.

Brug stond eerst gepland in Diemelsee

Per jaar overnachten er 350.000 toeristen in Willingen en de verwachting is dat een derde deel hiervan de Skywalk zal bezoeken. Ook dagjesmensen zullend de langste hangbrug ter wereld goed weten te vinden. Op dit moment is het wereldrecord nog in handen van de 516 Arouca, een 516 meter lange brug in Portugal. Oorspronkelijk zou de Skywalk helemaal niet in Willingen gerealiseerd worden, maar in Diemelsee. Diverse initiatiefnemers hebben ervoor gezorgd dat de brug naar de populaire bestemming in het Sauerland komt.

Nieuwe trekpleister in Willingen

Heel (toeristisch) Willingen zal gaan profiteren van de komst van de Skywalk. De brug zal zowel in de winter als zomer geopend zijn. Digitale toegangssystemen moeten wachtrijen en lange wachttijden voorkomen. Aan beide zijden van de brug komen informatieborden over de lokale flora en fauna en de Mühlenkopf skischans. Aan mountainbikers en fietsers is gedacht door voor een locatie te zorgen waar de fiets kan worden geparkeerd.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.