Skip to navigation Skip to main content

10 vaderdagcadeaus voor bergliefhebbers

53393 - 10 vaderdagcadeaus voor bergliefhebbers

Aankomende zondag is het alweer tijd voor de belangrijkste dag van het jaar voor alle vaders: Vaderdag! Is jouw vader een echte bergliefhebber en ben je last minute nog op zoek naar een leuk cadeautje? Daar kunnen wij je bij helpen. De keuze is reuze en vaak zie je door de bomen het bos niet meer, daarom hebben wij 10 leuke vaderdagcadeaus voor bergliefhebbers op een rijtje gezet. Of je budget nu groot of klein is, hier zit zeker weten iets voor jouw vader bij!

#1. Rugzak

Een wandelrugzak is een item dat niet mag ontbreken in de collectie van bergliefhebbers. Of je nu korte dagtochten loopt of meerdaagse trektochten, een wandelrugzak is altijd handig. Je kunt er extra kleding in meenemen voor wanneer het weer omslaat, eten, drinken en bijvoorbeeld een EHBO-setje. Welke wandelrugzak het beste bij je past, verschilt per persoon. Meer weten over wat nou precies de beste wandelrugzak is? Dat kun je hier lezen!

53393 - wandelrugzak cadeau
Een goede wandelrugzak is een echte must voor elke bergliefhebber

#2. Percolator

Is jouw vader een echte koffieleut? Dan is de percolator een topcadeau voor Vaderdag. Het is een soort koffiezetapparaat en het enige wat je nodig hebt voor een lekker bakkie is koffiepoeder, water en een kookstel of kampvuur. Ideaal voor tijdens lange bergwandelingen waar je geen tot weinig berghutten tegenkomt. Zo kun je toch even wat energie bijtanken.

#3. Thermosfles

Wanneer je het toch iets teveel gedoe vindt om zelf koffie te zetten onderweg, dan is een thermosfles een echte must. Zo kun je thuis of in je accommodatie zorgen voor een goede kop koffie (of thee!) en dankzij de thermosfles blijft het onderweg lekker lang warm. Een thermosfles is ideaal voor tijdens wandelingen en skitochten, maar je kunt hem ook gebruiken tijdens lange autoritten naar de plaats van bestemming.

#4. Wandelsokken

Een klein, maar erg fijn cadeau: wandelsokken. Hier kun je er nooit genoeg van hebben, dus elke wandelliefhebber zal blij zijn met een extra paar. Kies een leuk kleurtje of printje en klaar ben je! Let bij aankoop wel even op het materiaal en de dikte van de sokken, zodat je zeker weet dat je de juiste koopt.

53393 - wandelsokken cadeau
Wandelsokken heb je nooit genoeg!

#5. Boeken

Wanneer je niet op reis bent, is het altijd leuk om verhalen van anderen te lezen of alvast inspiratie op te doen voor je volgende trip. Er zijn talloze boeken over bergen en wandelen op de markt. En paar van onze favorieten:

  • Dutch Mountain Trail - Toon Hezemans
    Ook in Nederland zijn genoeg mooie wandelroutes te vinden. Dit boek beschrijft de Dutch Mountain Trail, een wandeltocht van ruim 100 kilometer die de Seven Summits met elkaar verbindt. Dit zijn de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg.
  • Alleen - Tim Voors
    In dit boek beschrijft Tim Voors zijn 4286 kilometer lange wandeltocht over de Pacific Crest Trail. In het boek lees je alles over de vele uitdagingen en beproevingen, de mooie en slechte momenten en de adembenemende natuur. Het is bijna alsof je er zelf bij bent en stiekem wil je meteen je leven achterlaten en deze reis zelf maken.

#6. Sporthorloge

Een sporthorloge is een vrij dure aankoop, maar wel iets waar je als bergliefhebber jarenlang plezier van hebt. Met een sporthorloge kun je je hartslag meten, bijhouden hoe ver je hebt gewandeld of gefietst, zien hoeveel calorieën je hebt verbrand en nog veel meer. Twee aanraders zijn de Polar Grit X en de Garmin Fenix 6.

  • De Polar Grit X beschikt over een hoop handige extra functies, je kunt bijvoorbeeld je route plannen op Komoot en vervolgens houdt de turn-by-turn begeleiding op het horloge je op het juiste spoor. Hiernaast beschikt de Grit X onder andere over ingebouwde GPS, een hoogtemeter en een kompas.
  • Ook de Garmin Fenix 6 is een ideale kandidaat als je op zoek bent naar een sporthorloge voor bergliefhebbers. Groot voordeel aan dit horloge zijn de TopoActive Europa kaarten en de nieuwe skikaarten met meer dan 2000 skiresorts wereldwijd. Ook kun je je waterinname registreren en geeft het horloge een seintje wanneer te weinig drinkt. Navigeren doe je met ABC-sensoren, met een hoogtemeter voor hoogtegegevens, een barometer om het weer in de gaten te houden en een drie-assig, elektronisch kompas.

#7. Zakmes

Ook een zakmes zit standaard in de rugzak van bijna elke outdoorliefhebber. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen en ook de prijs kan enorm variëren, dus lees je goed in voordat je een zakmes aanschaft. Onze favoriet is de Leatherman, een multitool met verschillende gereedschappen zoals mesjes en schaartjes die goed van pas kunnen komen in de bergen. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen, van simpel met maar 7 tools tot heel uitgebreid met wel 19 tools.

53393 - zakmes bergvakantie
Een Leatherman komt altijd van pas in de bergen

#8. Fotoboek

Liever een persoonlijk cadeau voor vaderdag? Ga dan op zoek naar foto's van jullie gezamenlijke wandelvakanties en bundel ze allemaal in een mooi fotoboek. Simpel, meestal vrij goedkoop en ook nog eens iets waar elke vader meer dan blij mee gaat zijn! Tip: bij Albelli krijg je t/m 20 juni 2021 20% korting op alle fotoboeken met de code GEMAKKE20.

#9. Hoofdlamp

Een goede hoofdlamp is een perfect item voor verschillende outdoor-activiteiten. Op die manier kun je tijdens het kamperen ook in het donker nog je spullen vinden of struikel je tijdens een zonsopgangswandeling niet over losliggende stenen of boomstronken. Hoofdlampen zijn er in verschillende prijscategorieën, dus het is altijd mogelijk om binnen je budget te blijven.

#10. Muts en handschoenen

Als laatste twee items die eigenlijk altijd leuk en handig zijn om te krijgen: een muts en handschoenen. Deze zijn echt niet alleen handig tijdens een skivakantie, maar ook tijdens een wandelvakantie komen ze goed van pas. Hoog in de bergen kan het ook 's zomers nog flink koud zijn, dus een muts en handschoenen zijn goede items om mee te nemen in de wandelrugzak.

Zomer Gina

Over Gina

Gina is gek op alles dat met reizen te maken heeft. Ze ontdekt graag nieuwe plekken, en als er dan ook nog bergen zijn, is ze verkocht. Van tochten door de Italiaanse Dolomieten tot wandelingen over de glooiende Alpen van Oostenrijk; ze wordt overal warm van.