Skip to navigation Skip to main content

10 leuke campings in Tirol

53099 - 10 leuke campings in Tirol

Ben jij op zoek naar een fijne camping in Tirol? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten we tien leuke campings in het Oostenrijkse Tirol voor je op een rijtje. Of je nu op zoek ben naar een kleine en sfeervolle camping midden in de natuur of een groot vakantiepark met allerlei faciliteiten voor de hele familie, in deze populaire Oostenrijkse deelstaat vind je voor elk wat wils. Bekijk hieronder tien leuke campings in Tirol!

Kamperen in Tirol tijdens de zomervakantie

Tirol is één van de populairste regio’s van Oostenrijk en dat is niet zonder reden. Het prachtige berglandschap, de gemoedelijke dorpjes, mooie bezienswaardigheden en de vele activiteiten die je er kunt doen, maken Tirol een ideale bestemming voor een geslaagde zomervakantie. Gelukkig zijn er in Tirol ook veel campings, van klein en eenvoudig, tot groot en luxe.

53099 - camping tirol

#1. Aktiv Camping Prutz - Prutz

Centraal in Tiroler Oberland ligt Aktiv Camping Prutz, direct aan de rivier de Inn. Deze middelgrote camping beschikt over 159 plaatsen, waarvan 20 speciaal voor tenten. In de Campingstube kun je terecht voor gezelligheid en een hapje of drankje. Voor kinderen is er een speeltuin en bovendien is er een animatieteam die leuke activiteiten organiseert voor diverse leeftijdsgroepen van 6 tot 17 jaar. Ook is er een beachvolleybalveld en fietsverhuur.

Bekijk Aktiv Camping Prutz

#2. Mountain Camp Piztal - Jerzens

Ben je op zoek naar een kleinschalige en rustige camping in Tirol, dan is Mountain Camp Pitztal misschien een goeie optie. Deze kampeerplaats ligt gedeeltelijk in het bos en direct aan een beek, waar tevens een klein ligweide is. Voor de kinderen zijn er wat speeltoestellen en een dierenweide. Het Pitztal is een dal zonder massatoerisme en drukke dorpen, maar met veel natuur en rust.

#3. Nationalpark-Camping – Kals am Großglockner

Het knusse dorpje Kals am Großglockner ligt vlak bij de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner en het Nationaal Park Hohe Tauern. In deze machtige natuur ligt de rustige Nationalpark-Camping. Vanaf de camping kun je geweldige wandelingen maken. Deze camping in Tirol telt 112 plaatsen en naast de normale campingfaciliteiten is er ook een eigen restaurant en een speelplaats voor kinderen.

Bekijk Nationalpark-Camping

#4. Ferienpark Terrassencamping Süd-See - Walchsee

Veel campings in Tirol liggen direct aan een mooi bergmeer en dat is ook het geval met Ferienpark Terrassencamping Süd-See, dat aan de Walchsee ligt. Het fijne van de terrassen is dat je vanaf veel plaatsen optimaal kunt genieten van het mooie uitzicht. Wanneer je een smalle weg oversteekt, ben je direct aan het meer en de ligweide. Met ruim 300 plaatsen en veel faciliteiten (o.a. een restaurant en animatie voor kinderen) is dit een grote familiecamping.

Bekijk Ferienpark Terrassencamping Süd-See

#5. Camping Seeblick Toni - Kramsach

Vlak bij het Tiroolse dorpje Kramsach liggen een aantal meren, waaronder de Reintalersee waar Camping Seeblick Toni direct aan de oevers ligt. Met ruim 200 plaatsen is de camping behoorlijk groot en ook qua voorzieningen laat deze camping weinig te wensen over: er is een grote speeltuin, een waterspeeltuin, een overdekte speelhal en Nederlandstalige animatie voor kinderen van 6 tot 17 jaar. Ook worden er wandel- en mountainbiketochten georganiseerd. Direct aan het meer zijn twee (eigen) grasstranden.

Bekijk Camping Seeblick Toni
53099 - camping kramsach

#6. Camping Hell – Fügen

Centraal in het geliefde Zillertal ligt een luxe camping met bijzondere voorzieningen, camping Hell in Fügen. Niet alleen biedt deze camping van alles voor de kids, zoals een eigen ruimte met biljart, tafeltennis en tafelvoetbal, maar ook een kinderbioscoop. Daarnaast is er een enorm park met klimmuur, trampolines, een hangbrug en een kabelbaan. Uiteraard biedt zo’n chique camping ook een zwembad en tevens fitness en wellness met een sauna en stoombad. Met bijna 200 plaatsen is de camping vrij groot.

#7. Alpen-Caravanpark Achensee – Achenkirch

Aan de noordoever van het grootste meer van Tirol, de Achensee, ligt Alpen-Caravanpark Achensee, een ruim opgezette camping met 196 staanplaatsen. Direct naast de camping ligt een enorme speelweide en een ruime ligweide aan het water met ligstoelen. Voor de kinderen zijn alle faciliteiten aanwezig, zoals een binnen- en buiten speeltuin, een waterspeeltuin en animatie. Op de camping ligt tevens het gezellige restaurant Achensee-Stüberl met fijn terras en mooi uitzicht op de omliggende bergwereld. Achenkirch is een fijne bestemming voor gezinnen en bergliefhebbers.

#8. Camping Zeinissee - Galtür

Vlak bij het dorpje Galtür in Paznaun, in een rustig berglandschap, ligt de kleinschalige camping Zeinissee. Direct aan het gelijknamige meertje. Je kampeert hier in de ongerepte natuur ver weg van de drukte. Door de hoge ligging, ruim boven de 1500 meter hoogte, kan het hier in het voor- en naseizoen fris zijn in de ochtend en avonden. Er zijn 15 plekken voor tenten en 30 staanplaatsen voor caravans en campers. Let op, want de weg naar de camping is behoorlijk bochtig en steil, dus enige ervaring en een sterke auto zijn hier wel fijn.

#9. Arlberglife Ferienresort – Pettneu

De camping Arlberglife Ferienresort ligt dichtbij het bekende St. Anton am Arlberg. Op deze kleinschalige camping kom je helemaal tot rust. Of niet natuurlijk, wanneer je er lekker op uitrekt in de bergen. Met de St. Anton Sommerkarte, die je gratis ontvangt, heb je een dag toegang tot de bergliften van St. Anton en het zwembad. En hoewel de camping relatief klein is, zijn de faciliteiten top en zijn de 4-sterren helemaal verdiend.

#10. Comfort Camping Ötztal – Längenfeld

De naam van deze camping zegt eigenlijk al genoeg, qua comfort blijft er hier weinig te wensen over. Qua uitzicht ook niet trouwens, want je kijkt vanaf deze camping in Längenfeld zo op de stoere bergen en watervallen van het Ötztal. Direct naast de camping ligt het Aqua Dome, een geweldige thermen met binnen- en buitenzwembaden en een uitgebreide wellness. De camping biedt 223 staanplaatsen, een speelplaats en een restaurant. Met de Ötztal Card, die je krijgt als je overnacht op de camping, kun je profiteren van gratis activiteiten in de regio en/of flinke kortingen.

Bekijk hier nog 58 campings in Tirol
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.