Skip to navigation Skip to main content

5 heerlijke chalets voor een wintervakantie in Oostenrijk

51038 - 5 heerlijke chalets voor een wintervakantie in Oostenrijk
© Interhome.nl

Een vakantie in Oostenrijk is in elk seizoen een aanrader. Er zijn altijd tal val van activiteiten te doen en in de wintermaanden kun je de camping inruilen voor bijvoorbeeld een fijn chalet in Oostenrijk. Waar je in de zomer en herfst prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken, geniet je 's winters van oneindig veel sneeuwpret. Maak bijvoorbeeld een heerlijke wandeling door het magische winterlandschap, met of zonder sneeuwschoenen, of ga eens langlaufen. In Oostenrijk vind je in elk dorp heerlijke accommodaties, maar een chalet heeft toch wel onze voorkeur. Hieronder vind je 5 heerlijke chalets in Oostenrijk.

#1. Chalet Glockner in Heiligenblut, Karithië

Chalet Glockner ligt in Heiligenblut en is een typisch houten chalet. Net buiten het centrum gelegen is het een heerlijk chalet voor iedereen die graag in de natuur verblijft. Het beschikt over 4 slaapkamers en heeft plek voor 6 personen. Chalet Glockner is modern ingericht en er heerst een gezellige sfeer. De infrarood sauna is heerlijk om in op te warmen na een koude dag in de bergen. Het skigebied ligt op zo'n 3 km afstand en het wandelgebied rond de Grossglockner in Nationaal Park Hohe Tauern zijn ook met de auto te bereiken.

Boek hier je wintervakantie in Chalet Glockner >

51038 - chalet glockner bedekt met sneeuw
Chalet Glockner in een mooie winterse omgeving (Foto: © Interhome.nl)
Chalet Glockner in een mooie winterse omgeving (Foto: © Interhome.nl)

#2. Gradonna Mountain Resort in Kals am Großglockner, Osttirol

In Kals am Großglockner vind je het Gradonna Mountain Resort. Dit resort beschikt over verschillende moderne houten chalets met een strakke inrichting. Met 3 slaapkamers is er ruimte voor 6 personen in het chalet. In Oostenrijks grootste beschermde natuurgebied, Nationaal Park Hohe Tauern, is meer dan genoeg te beleven in de winter. Je kunt hier prachtige sneeuwschoenwandelingen maken en misschien zelfs wat wilde dieren spotten. Deze wandelingen kun je zelf maken, maar je kunt ook op pad met een ranger van het park.

Boek hier je wintervakantie in het Gradonna Mountain Resort >

#3. Chalet Charlotte in Bruck, Salzburgerland

In Bruck, net buiten Zell am See en Kaprun, ligt Chalet Charlotte. Het is een ruim ingericht chalet en biedt plaats voor 12 personen. Chalet Charlotte heeft een zonnige ligging in het dorp Bruck met genoeg activiteiten in de omgeving. Langlaufloipes liggen binnen 100 meter van het chalet en ook winterwandelen kan in de directe omgeving. Je hebt hier beschikking over een eigen infrarood sauna en ontspanningsruimte en er is ruimte om je ski's en fietsen op te bergen.

Boek hier je wintervakantie in Chalet Charlotte >

#4. Chalet Kreischbergblick in St. Georgen am Kreischberg, Steiermarken

Ben je met een groep van 8 personen en op zoek naar een authentiek chalet in Oostenrijk, kijk dan eens naar Chalet Kreischbergblick. Dit is een heerlijk chalet in de Oostenrijkse deelstaat Steiermarken. Alles aan deze accommodatie is typisch Oostenrijks, zowel aan de buitenkant als de inrichting. Het is een knus chalet met een prachtig uitzicht op de bergwereld. Chalet Kreischbergblick ligt aan de zonnige kant van de berg, midden in de natuur. In de omgeving vind je een klein skigebied, rodelbanen, een ijsbaan, winterwandelpaden en langlaufloipes.

Boek hier je wintervakantie in Chalet Kreischbergblick >

51038 - chalet kreischbergblick in de winter
Chalet Kreischbergblick in St. Georgen am Kreischberg

#5. Chalet Dolzer in Hochrindl, Karinthië

Je vindt Chalet Dolzer in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Dit chalet heeft wat weg van een houten chalet uit Amerika. Het is ruim ingericht en de vele ramen zorgen voor veel licht, wat het nog groter doet lijken. Chalet Dolzer ligt middenin een natuurreservaat, waardoor je hier heerlijk tot rust kunt komen. Gelegen net boven het dorp heb je vanuit het chalet een prachtig uitzicht op de regio. In de omgeving vind je geprepareerde wandelpaden, een natuurijsbaan, een klein skigebied, twee rodelbanen en langlaufloipes.

Boek hier je wintervakantie in Chalet Dolzer >

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.