Skip to navigation Skip to main content

Zomervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis: deze belevenissen wil je niet missen

50616 - Zomervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis: deze belevenissen wil je niet missen

Een vakantie in de Oostenrijkse regio Serfaus-Fiss-Ladis is al een belevenis opzich! Deze prachtige bestemming ligt op een zonnig hoogplateau in het Inntal in Tirol. De drie authentieke en karakteristieke dorpen (Serfaus, Fiss en Ladis) liggen tussen de 1200 en 1400 meter hoogte. Om de dorpen liggen de machtige bergtoppen van de Samnaungruppe en de Ötztaler Alpen. De vakantieregio is al meerdere keren uitgeroepen tot meest gezinsvriendelijke regio in de Alpen, vanwege de vele goede faciliteiten en activiteiten voor families. Lees hier meer over alle mogelijke belevenissen van Serfaus-Fiss-Ladis.

Bikeregio Serfaus-Fiss-Ladis

Niets leuker dan een vakantieregio in de Alpen ontdekken met de fiets. Het leuke van fietsen in de bergen is dat er zoveel verschillende manieren van fietsen zijn, zo ook in Serfaus-Fiss-Ladis. Je vindt hier zeven singletrails, een bikepark, een kids park en uiteraard een bikeschool. Jong en oud leren hier mountainbiken in de bergen. Nog nooit gemountainbiked? Ontdek dan nu voor het eerst mountainbiken in Serfaus-Fiss-Ladis! Meld je aan voor een introductiecursus bij de bikeschool, en ontdek of het wat voor jou of de kinderen is. Vind je het fietsen in de bergen wat zwaar? Huur dan een e-bike en kies een van de eenvoudige routes.

50616 - mtb serfaus fiss ladis

Spanning opzoeken in één van de klimparken

Voor degenen die wat meer uitdaging zoeken: ontdek de vele klimmogelijkheden! Nog nooit geklommen? Geen probleem, want dit is ook geschikt voor beginners. In het lagergelegen St. Georgen vind je de Familien-Klettergarten, met 19 verschillende klimroutes langs een rotswand. De routes zijn onderverdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden en de lengte varieert tussen de 5 en 20 meter, spannend! Liever tussen de bomen klimmen dan langs een rotswand? Ga dan naar het klimbos X-Trees in Serfaus. Hier vind je 12 routes op verschillende hoogtes (14m is het hoogst). Op elke route kom je leuke en uitdagende hindernissen tegen.

500 km aan wandelpaden

Door het bos, langs bloemenvelden en over de bergtoppen: wandelen in de bergen is genieten! Serfaus-Fiss-Ladis is een waar wandelparadijs tussen de 1200 en 3000 hoogtemeters. In totaal vind je hier zo’n 500 km aan wandelpaden. Uiteraard is geen kilometer hetzelfde. Voor families zijn er wandelpaden toegankelijk voor kinderwagens, speciale leerwandelpaden, themapaden en gezinsbelevenispaden. In de zomer zijn zo’n 11 liften open, waardoor je ook hogerop kunt beginnen met wandelen. Tip: kijk van tevoren welke berghutten er allemaal zijn, en kies een leuke uit om te gaan lunchen!

50616 -

Geocaching in Serfaus-Fiss-Ladis

De vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis beschikt over vier leuke geocaching-opties. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Middels een app op je smartphone leer je op de vier themapaden meer over de natuur. Ontdek ook leuke raadsels om op te lossen! De app kun je gratis downloaden. De routes zijn de “Wo-Bä-Lu-Cache” in Fiss, de “Bären-Cache” in Serfaus, een interactieve dorpsrondleiding in Ladis en de “Gold-Cache Högsee” in Serfaus.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.