Skip to navigation Skip to main content

Bielerhöhe

Bielerhöhe
© Spalder Media Group
Silvretta Bielerhöhe
© Montafon Tourismus GmbH / Andreas Haller
Bielerhöhe
© Golm-Silvretta Lunersee Tourismus GmbH - Stefan Kothner
  • Top van de Silvretta Hochalpenstraße
  • Ligging aan een prachtig bergmeer
  • Startpunt van diverse bergwandelingen

De Bielerhöhe (2032 m), ook wel bekend als de Silvrettapas, is een 2032 meter hoge bergpas op de grens tussen Vorarlberg en Tirol. Aan de Vorarlberg zijde ligt het Montafon en aan de Tirol zijde Paznaun. De route naar de Bielerhöhe staat bekend als de Silvretta Hochalpenstraße. Boven op de pas liggen enkele hotels en er is een steunpunt van de Deutscher Alpenverein. Een uitstapje naar de Bielerhöhe is niet compleet zonder een wandeling over de Silvretta-stuwdam te hebben gemaakt.

Bielerhöhe: middelpunt van de Silvretta Hochalpenstraße

Alleen al voor de geweldige rit met de auto ga je naar de Bielerhöhe. Van Partenen in het Montafon naar Galtür in Pazunaun is de route 22,3 kilometer lang. De route aan de zijde van het Montafon is het meest spectaculair, dankzij de 32 haarspeldbochten en het geweldige landschap. Houd er rekening mee dat de Silvretta Hochalpenstraße alleen in de zomermaanden (doorgaans van juni tot oktober) is geopend. Om op de Silvretta Hochalpenstraße te mogen rijden dien je tol te betalen (2021: auto € 16,50). Eenmaal op de top van de Bielerhöhe is het tijd om te wandelen, een Apfelstrudel te eten bij restaurant Silvrettasee of om van het uitzicht te genieten.

Wandelen rond de Silvrettasee

Maar de Bielerhöhe is veel meer dan alleen een tussenstop op de route. Ook op de bergpas zelf valt genoeg te ondernemen. Eenmaal boven springt direct de Silvrettasee in het oog. Rond het bergmeer loopt een wandelroute van 6,3 km, waarbij je ook over de stuwdam gaat. Voor deze wandeling, die ook met een kinderwagen begaanbaar is, dien je zo’n twee uur uit te trekken. Een uitdagendere, langere route is die naar de Wiesbadener Hütte (14,2 km, 5,5 uur). Hier bevind je je in het Ochsental, aan de voet van de Piz Buin. Met een hoogte van 3312 meter is de Piz Buin de hoogste berg van Vorarlberg. Op de Bielerhöhe is het prachtig wandelen!

Andere activiteiten op de Bielerhöhe

Andere activiteiten die je op de Bielerhöhe kunt ondernemen zijn vissen, mountainbiken en klimmen. De Silvrettasee is een geweldige locatie voor sportvissers. In het meer zwemmen tal van verschillende forellen. Houd er wel rekening mee dat je over een visdagkaart dient te beschikken, om hier je hengel uit te mogen gooien. Mountainbikers kunnen zich wagen aan de Silvretta-Bike-Safari, met een lengte van meer dan 40 kilometer. Voor thrillseekers is er de via ferrata Silvrettasee. Op de stuwdam is een 320 meter lange route uitgezet met niveau A en B. Klimpark Silvrettasee op de Bielerhöhe wordt compleet gemaakt door zes kliimroutes voor sportklimmers.

Overnachten op de Bielerhöhe

Wie zo gegrepen is door de schoonheid van de Bielerhöhe, kan hier ook overnachten. Het Silvretta Haus*** is een heerlijk hotel met een nog lekkerder restaurant. Ook dagjesmensen mogen in het à la carte restaurant aanschuiven. Een andere mogelijkheid om te overnachten is het gemoedelijke Berggasthof Piz Buin. Wie zich aan een meerdaagse wandeling waagt kan een bed reserveren in het Madlenerhaus, de Saarbrücker Hütte, Tübinger hütte of de Wiesbadener Hütte.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Met de auto alleen bereikbaar van juni tot oktober

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*